1204 Budapest, Virág Benedek u. 79.
+36 20 960 5060
H-P: 08:00-18:00, Sz: 08:00-14:00
100% visszavásárlási garancia - a további részletek megtekintéséhez kattintson ide!

Használt gumiabroncsok értékesítése

A használt gumiabroncsok általában olyan szövegkontextusban kerülnek elő, hogy azt nem szabad, az veszélyes, soha ne használjuk. Pár dologra azonban érdemes felhívni a figyelmet, hiszen attól, hogy egy gumiabroncs használt, még lehet jó minőségű, igaz kiválasztásánál nagyon résen kell lenni.

Mire érdemes odafigyelni használt gumiabroncs vásárlásakor?

Talán a legfontosabb, hogy olyan helyen vásároljunk, ahol rögtön fel is szerelik nekünk az abroncsokat, mivel az esetleges hibák felnire helyezett, felfújt állapotban jönnek elő leglátványosabban. Amennyiben hibákat észlelünk, még el tudunk állni a vásárlástól, szemben azzal, ha magánszemélytől, vagy útszéli bódéban vesszük meg a használt gumiabroncsokat. Továbbá 4 milliméternél kisebb profilmélységű abroncsokat soha ne vegyünk meg, mert – jóllehet a törvényi szabályozás 1,6 millimétert ír elő, mint minimális értékhatár – sokat biztonságosan már nem tudunk járni velük.

Használt gumiabroncsból is ki lehet fogni jó minőségűt?

Ez a kérdés nagyon összetett. Sokan próbálnak ezzel üzletelni, akadnak olyanok is, akik csak a profitot látják ebben és árujuk minőségével nem tőrödnek. Ott van viszont az a szegmens, aki nincs beoltva kereskedés ellen és szeretné vevői igényeit maximálisan kielégíteni a használt gumiabroncsok frontján is. Sok autótulajdonos nincs megelégedve a gyári gumikkal, melyekkel autóját szerelték és vált. szebb, jobb kell neki, ezért a használt gumiabroncsot becseréli újra a gumisnál. Legszerencsésebb, amikor ezekből a „remittendákból” tudunk választani, mert ezek amolyan levetett és nem lehasznált darabok.

Használt gumiabroncsok mellett páran még mind a mai napig kereskednek újrafutózott gumikkal is. Ez az a „megoldás” amit ha lehet, kerüljünk el, ha kedves az életünk.