1204 Budapest, Virág Benedek u. 79.
+36 20 960 5060
H-P: 08:00-18:00, Sz: 08:00-14:00
100% visszavásárlási garancia - a további részletek megtekintéséhez kattintson ide!

Alufelnik

Mennyivel jobban, dögösebben vagy akár elegánsabban néz ki egy autó, ha alufelnik vannak alatta nem igaz?

A tervezők, dizájnerek ma már nem ismernek lehetetlent, az ipar pedig fejlettsége folytán le is gyártja a megálmodott darabokat. A külcsín azonban nem minden.

Milyenek egy igazán jó alufelnik?

Természeten az is fontos, hogy esztétikai igényünket kielégítése egy alufelni garnitúra, de ez nem minden. Arra figyeljünk leginkább, hogy adott paraméterek alapján válasszuk ki a legmegfelelőbbet. Ez nem mindig márka kérdése, mert lehetnek a neves márkák között is rosszabbak és a névtelenek között jobbak. Egy biztos: nincs olyan mely egyszerre megfelel e két követelménynek:

  1. Mindent kibír, hideget, meleget, ütéseket
  2. Könnyen és többször javítható

Ismerve a magyar utak rossz minőségét érdemes olyan alufelniket választani, melyek hellyel, közzel mindkét kritériumnak megfelelnek, de legalább az egyiknek biztosan. A legjobb a középutas megoldás melybe azok az alufelnik sorolhatók, melyek anyagukat tekintve közepesen rugalmasak, így elbírnak még egy-egy jó közepes ütődést és nem lehetetlen a javításuk. A nagyon lány felniket nem lehet javítani, de bírják a strapát, a kemények pedig nem deformálódnak, ezzel szemben repednek, mely a javítást könnyen lehetetlenné teszi.

Alufelnik egész évben?

Az időjárási viszonyok változását kell figyelembe vennünk ebben a kérdésben. Télire jobb, ha lecseréljük az alufelniket, mert ha a jeges úton padkának csúszunk, akkor maradandó károsodást is okozhatunk a felnikben. Ha mégis marad az alufelni, akkor a „sima” lakkozott ezüst változatot használjuk. A festett, vagy krómozott felniket hagyjuk meg nyárra, ezek a téli sózást, vegyszeres útkezelést.

A választásban tehát a szeme soha ne csalja meg, ne megláttam megszerettem alapon vásároljon, hiszen a jó minőségű felni sokáig éke lehet az autónak.