1204 Budapest, Virág Benedek u. 79.
+36 20 960 5060
H-P: 08:00-18:00, Sz: 08:00-14:00
100% visszavásárlási garancia - a további részletek megtekintéséhez kattintson ide!

Gumiabroncs-javítás

Első ránézésre azt hihetnénk és valójában a többség azt is hiszi, hogy az autók gumiabroncsai csak és kizárólag gumiból készülnek. Ehhez képest a valóságban a gumin kívül fém, különböző vegyi anyagok és kordszövet alkotja a kész gumiabroncsot. A gumiabroncs javítás ennek megfelelően speciális munkafolyamat, az otthoni toldozásról foltozásról kéretik lemondani, mert az egyenlő a gyakorló életveszéllyel.

A hibás, túlhasznált gumiabroncsok miatti baleseti halálozások száma ma már statisztikai adat. Aki ebben a statisztikában nem szeretne egy szám lenni, az semmiképpen ne hanyagolja a szakszerű gumiabroncs javítást.

Mikor elkerülhetetlen a gumiabroncs javítása?

Szinte mindenki kapott már defektet, vagy várta reggel az autó az utcán leeresztett kerékkel. A defektnél egyértelmű, hogy nem lehetséges a továbbhaladás, a lapos keréknél pedig célszerű a kerékcsere és aztán irány a műhely ahol elvégzik a gumiabroncsok javítását. a műhelyben pedig hozzáértő szakemberek döntik el, hogy javítható-e még a hiba, és milyen javítási metódust alkalmaznak, illetve cserére van már szükség.

Mikor nem segít már a gumiabroncs javítás?

  • olyan repedések esetén, melyek a szövetvázig hatolnak
  • erős vegyszer, vagy olaj támadta meg a gumiabroncsot
  • elválás látható a peremnél
  • nagyobb a sérülés, mint a megengedett javíthatósági határ
  • több sérülés gyengíti a gumiabroncsot

A gumiabroncsok javítása után a szakszerű munkának köszönhetően az autózás újra biztonságos lesz, a menetteljesítmény visszaáll a régi kerékvágásba, a nyugalmunk is visszatér, de soha ne felejtsük, hogy az autóhoz öt gumiabroncs tartozik, az ötödik ugyan nem fut, de mindig tökéletes, bevethető állapotban kell lennie, mert ha ez nincs meg, akkor az előbb említett nyugalom, kényelem és biztonság fényévekre kerül tőlünk.