1204 Budapest, Virág Benedek u. 79.
+36 20 960 5060
H-P: 08:00-18:00, Sz: 08:00-14:00
100% visszavásárlási garancia - a további részletek megtekintéséhez kattintson ide!

Acélfelnik

Azt gondolnánk, hogy az acélfelnik, vagy lemezfelnik már, már a múlt darabjai, senki nem használja őket, aki valamit is ad autójára. Ez tévhit, bizonyos veterán autók nem is viselhetnének mást csak acélfelniket és nem csak a design miatt, hanem a szabályozás okán is. Az esztétikán felül áll azonban a praktikum: az acélfelniknek még a mai napig van létjogosultságok, mégpedig télen, hiszen a téli gumi acélfelni párosítás verhetetlen az évnek a zordabb felében.

Melyek az acélfelnik előnyei?

  • állandóan használható, téli útviszonyok között is
  • hosszú élettartammal bírnak
  • könnyen felújíthatóak
  • kevésbé sérülékenyek
  • tartják alacsony árukat

Amennyiben ezekre a tulajdonságokra úgy tekintünk, mint praktikus tulajdonságokra, akkor igenis érdemes megfontolni, hogy tartsunk otthon két garnitúra felnit a téli és nyári gumiknak. A nyárinak az alu, télinek az acélfelni dukál. Ezzel időt és pénzt is megtakaríthatunk, hiszen az évszakváltós csereberénél a gumiabroncsokat nem kell fel le szereltetni a felnikről, hanem egyben lehet cserélni őket. Így a tárolás is könnyebben megoldható otthon, a garázsban.

Az acélfelni karbantartása nem igényel nagy feladatot, az esetleges sérülések könnyen kijavíthatóak, az esetleges rozsdafoltok könnyen eltávolíthatóak a fényezésben pedig csak a képzeletünk szabhat határt. Aki azonban szeretné eltakarni az acélfelnit, azt könnyen megteheti a ma már szinte minden formában és színben kapható, méret azonos dísztárcsák segítségével.